Letselschade verkeersongeval

Jaarlijks vinden er in Nederland ongeveer duizenden verkeersongevallen plaats. Gelukkig is er bij de meeste verkeersongevallen enkel sprake van blikschade. Soms zijn er echter ook letselschadeslachtoffers te betreuren. In dit artikel beschrijven wij letselschade verkeersongeval.

Vaak zijn er bij een verkeersongeval meerdere verkeersdeelnemers betrokken. Dit kunnen gemotoriseerde verkeersdeelnemers, fietsers of voetgangers zijn. Een verkeersongeval kan zeer ingrijpend zijn voor zowel het slachtoffer als de veroorzaker. Bij persoonlijk letsel na een verkeersongeval is het daarom verstandig om de politie in te schakelen. Deze bekijkt wat de toedracht is van het verkeersongeval. Maar ook of er getuigen zijn. Voor een goede afwikkeling van het verkeersongeval is het belangrijk om een duidelijke situatieschets voorhanden te hebben.

Whiplash door verkeersongeval

Aantal letselschade gevallen Nederland door verkeersongeval
Aantal letselschade gevallen Nederland door verkeersongeval

Ruim 40 procent van alle verkeersongevallen is een kop-staartbotsing. Hierbij botst een voertuig tegen het voertuig ervoor. Veelal wordt dit tweezijdig ongeval veroorzaakt door onvoldoende afstand tussen de twee betreffende voertuigen. Een voorbeeld van letsel dat na een dergelijk verkeersongeval kan ontstaan, is een whiplash. In veel gevallen kunnen verkeersslachtoffers in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Dit kan als iemand aansprakelijk is voor de letselschade. De schade kan dan op de derde partij worden verhaald.

Verkeersongeluk met letselschade?

Als u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeluk kan er veel op u afkomen. Maar ook bij de veroorzaker kan er onduidelijkheid ontstaan. Hoe kan eventuele (im)materiële schade worden vergoed? En wie is aansprakelijk voor het verkeersongeval? Dit zijn veel voorkomende vragen waarbij een van onze gespecialiseerd LSA advocaten. u graag het antwoord geeft. Neem gewoon even contact met ons op.

  Uw naam
  Uw e-mailadres
  Telefoonnummer
  Onderwerp
  Uw bericht

  De top 5 meest voorkomende verkeersongevallen:

  1. Achteraanrijding 51%
  2. Vooraanrijding 19%
  3. Zijaanrijding 14%
  4. Kettingbotsing 15%
  5. Onbekend / anders 1%

  Wat zijn de oorzaken van ongelukken?

  Wist u dat .. de meeste ongelukken in de eerste 5 minuten van een autorit plaatsvinden en in de regel binnen een straal van 5 kilometer vanaf de woonplaats?

  Bellen in de auto
  Bellen in de auto is 1 van de grootste oorzaken van ongelukken op de weg. Door te bellen in de auto zijn bestuurders minder alert. Dit is te voorkomen door te bellen met behulp van een carkit. AIs dit niet kan, stop dan even bij een tankstation of parkeerplaats.

  Het wisselen van muziekzender
  Als u van radiostation wilt wisselen bent u kort afgeleid en let u even niet op de weg. Vooral in langzaam rijdend verkeer kan de bestuurder dan net nog iets te lang afgeleid zijn. Dit is zeer herkenbaar. Zelfs met de moderne knoppen op het stuur levert dit nog problemen op. Stel daarom radiozenders thuis al in zodat u tijdens het rijden niet hoeft te zoeken naar uw favorieten. en stem de radio al af op uw favoriete zender voordat u gaat rijden. Zo voorkomt u dat u deze nog moet opzoeken of instellen tijdens het rijden.

  Eten tijdens het rijden
  Als u eet terwijl u rijdt, U heeft u minder aandacht voor het verkeer wanneer u tijdens het rijden ook die lekker sandwich of boterham met chocopasta eet. Ook als u juist honger heeft bent u minder alert. Probeer dit dus uit te stellen totdat u stil staat of eet van te voren.

  Achterom kijken
  Het te lang in de gaten houden van achterliggend verkeer is niet verstandig. U let dan niet of veel minder op verkeer dat voor u rijdt. Kijk dus regelmatig maar kort in uw spiegels maar houdt uw medeweggebruikers niet continue in de gaten. Kijk vooral ver vooruit. Zo rijdt u niet te dicht op uw voorganger of wordt u onaangenaam verrast door langzaam rijdend verkeer.

  Alcohol voor en tijdens het rijden
  Rijden onder invloed heeft een negatief effect op uw rijgedrag. U bent niet zo alert waardoor u minder snel reageert op gevaarlijke situaties.

  Gratis advies?