Oorzaken letselschade

Gedrag van een dier

Botsing en val

Fietsongelukken waarbij u ten val komt kunnen erg serieuze gevolgen hebben en vaak tot zwaar lichamelijk letsel leiden. Als u met uw fiets ten val komt bij een botsing tussen een auto of een voetganger dan is het voor een fietser zeer eenvoudig om compensatie en schadevergoeding te verhalen afhankelijk van de ongevalssituatie en de nalatigheid. En wat gebeurt er als u met uw fiets of tijdens het wandelen ten val komt door een botsing met een hond, kat of een ander dier?

Wat als u ten val komt door een hond?

Er zijn zeer veel verschillende omstandigheden waarbij een hond er voor kan zorgen dat u met uw fiets of al wandelend ten val komt.

Bijvoorbeeld als een hond zonder het te weten uw pad kruist of als zijn riem bij u tussen de wielen en het frame verstrikt raakt. Het kan ook zo zijn dat een hond u spontaan aanvalt en een agressieve beweging maakt in uw richting waardoor u schrikt of door het gewicht ten val komt.

Als u letsel heeft opgelopen ten gevolge van een fietsongeluk dan kunt u de hondenbezitter aansprakelijk stellen voor de geleden schade maar dan moet u wel kunnen aantonen dat de eigenaar nalatig was. Dit in tegenstelling tot letselschade die u oploopt door een hondenbeet. In dat geval is de eigenaar vrijwel altijd aansprakelijk. Het aantonen van nalatigheid maakt het helaas moeizamer om compensatie te claimen wanneer u het slachtoffer bent geworden van letselschade als gevolg een hond die uw weg kruist / oversteekt. Het is dan nodig om bewijsmateriaal te verzamelen.

Schakel altijd een letselschadespecialist in!

Als een hond u aanvalt terwijl u voorbij wandelt of op een fiets zit dan heeft u in de regel een sterkere zaak. De eigenaar van een hond die een uitval doet naar uw fiets waardoor u ten val komt kan aansprakelijk worden gesteld voor uw verwondingen.

Neem daarom bij een val ten gevolge van het gedrag van een hond altijd contact op met een gespecialiseerde en onafhankelijke letselschadeadvocaat zodat u aanspraak kunt maken op een realistische schadevergoeding in overleg met de wederpartij of na een juridische procedure. Wij werken alleen in úw belang!

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Heeft u een botsing met een hond gehad?

  De letselschadespecialisten van Hijink Advocaten hebben veel ervaring met letselschade als gevolg van het gedrag van een dier en de gedragingen van honden in het bijzonder. Wij hebben begrip voor uw persoonlijke situatie en de gevolgen die dit ongeluk met zich mee brengen. Heeft u letsel door een botsing met een hond? Bel gratis 0800 44 55 000. Wij helpen.

  Ik wil vrijblijvend advies

  botsing met een hond

  Onze specialisten

  Oscar Hijink

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat