Procederen of schikken?

In een letselschadezaak wordt tussen het slachtoffer en de aansprakelijke partij meestal een schikking getroffen. Vaak is dat ook de beste en meest voor de hand liggende oplossing.

Als u schade lijdt door bijvoorbeeld een verkeersongeluk of een arbeidsongeval, kunt u de persoon of het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de schade aansprakelijk stellen. Veel consumenten en bedrijven zijn verzekerd. In het verkeer is een bestuurder van een motorrijtuig zelfs verplicht een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Vrijwel altijd is het zo dat de letselschade wordt geclaimd bij een aansprakelijkheidsverzekeraar.

Letselschadezaak erkenning aansprakelijkheid

Zodra de aansprakelijkheid is erkend vindt er tussen partijen overleg plaats. De letselschade zal in kaart moeten worden gebracht. Hiervoor is zowel medische informatie noodzakelijk maar ook zullen schadegegevens moeten worden overlegd. Als partijen het met elkaar eens worden, kan de letselschadezaak worden geregeld. Vaak is dit bij het bereiken van een medische en emotionele eindtoestand. De schadevergoeding wordt dan uitgekeerd aan het slachtoffer zonder dat er een rechter aan te pas komt. Een LSA letselschade advocaat zal ook altijd nastreven om buiten de rechter om te komen tot een rechtvaardige schadevergoeding voor u. Onnodig procederen moet worden voorkomen.

Niet altijd vinden partijen elkaar in de hoogte van de schadevergoeding. In die letselschadezaken komt het dan tot een gerechtelijke procedure bij de rechter.

De meest voorkomende letselschade procedures

Letselschadezaak schikken of procederen
Letselschadezaak schikken of procederen

Een letselschadezaak is een ingewikkelde en vaak langlopend juridische aangelegenheid. Omdat de gevolgen van een ongeval met letsel afhankelijk zijn van de persoon en de individuele situatie, is het altijd maatwerk. Juist om deze reden moet een letselschadeclaim gedegen worden onderbouwd en gedocumenteerd. Toch komt het voor dat partijen het niet eens kunnen worden. Het meest voorkomend zijn letselschadeprocedures over:

  • partijen zijn het niet over de aansprakelijkheid of eigen schuld;
  • verschil van mening bestaat over de aard en de ernst van het letsel of de lichamelijke beperkingen;
  • verzekeraar ontkent dat de geclaimde letselschade is veroorzaakt door het ongeval, het causaal verband wordt ontkend.

Het is in deze gevallen goed om te beseffen dat onze LSA letselschade-advocaat u kan begeleiden in de gerechtelijke procedure. De letselschade-advocaat kan namens u onderhandelen maar ook de letselschadezaak voorleggen aan de rechter.

Procederen in een letselschadezaak

Vanwege de proceservaring als advocaat, kan hij de juiste argumenten aanvoeren, hij weet welk bewijs nodig is en komt op het goede moment in actie.
Ook is het goed om vooraf te weten welke risico’s u loopt in een procedure bij de rechtbank. Belangrijk is vooraf te worden ingelicht over de risico’s en kansen bij een letselschadezaak. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Ook de aansprakelijke verzekeraar weet dat uw advocaat het middel van de gerechtelijke procedure of de deelgeschilprocedure achter de hand heeft. Hij kan dit direct inzetten als de letselschadezaak dreigt vast te lopen. Dit maakt dat u sterker staat in de onderhandeling. Een LSA letselschade advocaat kan u bijstaan van onderhandeling tot procedure bij de rechter.

Advies over uw letselschadezaak

Iedere letselschadezaak is maatwerk. Onze LSA letselschade advocaten van HIJINK Advocaten staan u graag bij in de onderhandeling met verzekeraar. Als het nodig is kan de stap naar de rechter worden gemaakt. Dit gebeurt altijd in overleg met u.
Neem contact op voor een gedegen en deskundig advies over uw letselschade en bel gratis en vrijblijvend 0800 44 55 000 of laat een terugbelverzoek achter Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Onze specialisten

Oscar Hijink
Mark Visser
Marit Herngreen
Ela Timmermans
Rianne Bockhoven
Eelco Driessen

Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

Bereken het hier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Letselschade advocaat