Gevolgen letselschade

Lichamelijk letsel

Oogletsel

Als u een blauw oog of oogletsel heeft opgelopen dan kan het zijn dat u aanspraak kunt maken op een oogletsel schadevergoeding of schadeclaim onder de voorwaarde dat u niet zelf het blauwe oog of oogletsel veroorzaakt hebt. Het gespecialiseerde team letselschadespecialisten van Hijink Advocaten gaat u helpen bij het verhalen van uw letsel. Bel ons via 0800 44 55 000.

Wanneer u slachtoffer bent van oogletsel na een ongeluk dan kunt u hier enorm veel last van ondervinden. In enkele gevallen kan gedeeltelijk of volledig gezichtsverlies optreden. De kwaliteit van leven verslechtert zowel in de privé als zakelijke sfeer.

Oogletsel schadevergoeding

U maakt een goede kans om een vergoeding te krijgen voor deze vorm van immaterieel letsel.

oogletsel schadevergoeding letselschadeadvocaat

Hoe verlopen letselschadeclaims bij oogletsel?

De meeste vormen van oogletsel zijn het gevolg van nalatigheid van een ander waardoor een ongeluk wordt veroorzaakt. Om een schadeclaim als gevolg van oogletsel te kunnen indienen zullen we moeten bewijzen dat u letsel ondervindt. Dus is het nodig dat we bewijs verzamelen waarmee wij de claim kunnen onderbouwen.

Denk daarbij aan:

 • foto’s van het plek van het ongeval,
 • foto’s van het letsel
 • bewijsmateriaal waaruit blijkt dat er geen veilig gereedschap beschikbaar was bijvoorbeeld bij letsel opgelopen tijdens het werk
 • problemen met de apparatuur die letsel veroorzaken
 • getuigen verklaringen helpen bij het claimen van letselschade
 • aanvullend bewijsmateriaal bijvoorbeeld in de vorm van slechte procedures
 • het bedrijfsongevallen rapport waarin soortgelijke ongelukken worden vastgelegd.

In alle gevallen is het verstandig om contact op te nemen met een letselschadespecialist omdat wij u kunnen adviseren ten aanzien van uw mogelijkheden tot het verhalen van letselschade en wat er verder nog nodig is om uw claim te onderbouwen.

Onze letselschade advocaten hebben veel ervaring in het indienen en begeleiden van oogletsel schadeclaims of u dit nu opgelopen hebt tijdens privéomstandigheden of tijdens het werk. Als u contact met ons opneemt voor een gratis adviesgesprek dan kunnen wij uw claim beoordelen, met u bespreken wat het ondersteunend bewijsmateriaal is en ene inschatting maken over de mogelijkheden van een claim.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Als u op basis van ons advies besluit over te gaan tot een het verhalen van de aansprakelijkheid dan dan zullen wij uw claim opstarten en alle details van het oogletsel opstellen en het ondersteunende bewijsmateriaal opsturen naar de rechtbank.
Op dat moment zal de aansprakelijk gestelde persoon of onderneming een kopie krijgen van alle documentatie.
Als nalatigheid wordt geaccepteerd zal er naar alle verwachting een voorstel worden gedaan om een echte rechtsgang te voorkomen. Wordt nalatigheid niet wordt geaccepteerd of wanneer er meerdere betrokken partijen zijn dan is de kans groot dat de claim wordt voorgelegd aan de rechter. Deze bepaald of er sprake is van nalatigheid en wat een realistische oogletsel schade vergoeding zal zijn.

Wat moet u doen als u slachtoffer bent van oogletsel in welke vorm dan ook?

Het claimen van een letselschade vergoeding voor letsel aan ogen is een proces dat een hoge mate van nauwkeurigheid en professionaliteit vereist en zal dus begeleid moeten worden door goed opgeleide en ervaren letselschade advocaten. Hijink Advocaten:

 • Het enige kantoor in Nederland met een dubbele accreditatie
 • Wij komen bij u thuis
 • Gratis en vrijblijvend adviesgesprek
 • De specialist in letselschade
 • Een 9+ volgens onze klanten

Hoogte van letselschadevergoeding bij oogletsel

Als u het slachtoffer bent van oogletsel door nalatigheid van derden dan zult u ook willen weten wat de gemiddelde bedragen voor compensatie zijn. Maak gebruik van onderstaand schema om een idee te krijgen.

Klein oogletsel
Klein oogletsel als gevolg van een ongeluk of door nalatigheid van derden is te claimen waarbij de symptomen niet permanent zijn zoals pijn veroorzaakt door het in contact komen met chemicaliën.
De vergoeding in de UK bedraagt €1.800 tot €7.150

Compensatie voor beschadigd zicht
Als u de pech heeft de gevolgen te ondervinden van permanent beschadigd zicht door toedoen van derden of als gevolg van een ongeluk dan kunt u in de UK het volgende claimen: €7.150 tot € 33.000

Blijvende blindheid in 1 oog
Wanneer blijvende blindheid is ontstaan in een oog ten gevolge van een ongeluk of nalatigheid van derden dan kunt u tot €44.000 claimen.

Blindheid aan beiden ogen
Bij totale blindheid veroorzaakt door nalatigheid van derden of een ongeluk leidt tot claims in hoogte tot €200.000

Gespecialiseerde letselschade advocaten bij oogletsel

Lichamelijk en geestelijk letsel kan verstrekkende en levenslange gevolgen hebben voor onze cliënten. Bel 0800 44 55 000 als u slachtoffer bent van letsel veroorzaakt door anderen.

Hijink Advocaten is 100% gespecialiseerd in letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. Schakel bij letselschade altijd een specialist in want wij werken alleen in uw belang.

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Wellicht ook interessant voor u:

  1. Oorzaken van letselschade
  2. Arbeidsongeval
  3. Gevolgen letselschade

  Onze specialisten

  Oscar Hijink
  Mark Visser
  Marit Herngreen
  Ela Timmermans
  Rianne Bockhoven
  Eelco Driessen

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat