Gevolgen letselschade

De gevolgen van een ongeluk kunnen zeer uiteenlopend zijn en zijn in te delen in 4 hoofdcategorieën:

  1. Lichamelijke gevolgen
  2. Materiële gevolgen
  3. Emotionele gevolgen
  4. Financiële gevolgen

Lichamelijke gevolgen

Onder de lichamelijke gevolgen van letselschade valt elk nieuw letsel net als een verergering van een al bestaand letsel. De volgende letsels worden besproken: aan arm en hand, been en voet, neusletsel, oogletsel, oorletsel, nekletsel, rugletsel, heup of bekken, mondletsel, hersenletsel.

Materiële gevolgen

Wat is het verschil tussen immateriële en materiële schade? Ik zal het kort en bondig toe lichten met verwijzingen naar meer informatie. Materiële schade is schade die direct in geld kan worden uitgedrukt. Lees het volledige artikel via:

Emotionele gevolgen

Als u geestelijke stress of een emotionele schade heeft opgelopen na een auto-ongeluk of een andere type ongeluk dan is het mogelijk om aanspraak te maken op compensatie voor geleden emotionele stress als een element binnen de totale geleden pijn en beleden schade.

Financiële gevolgen

Een letselschadevergoeding is heel individueel en bestaat uit verschillende onderdelen. U kunt aanspraak maken op een letselschadevergoeding als de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval vaststaat. In dit artikel beschrijf ik de diverse vormen van financiële schade die u in rekening kunt brengen bij de veroorzaker van het letsel.

In 2002 liep mijn 2- jarige dochter, Sarah, ernstig hersenletsel op door een auto-ongeval met als gevolg dat ze de rest van haar leven afhankelijk van begeleiding zal zijn. Het waren en zijn moeilijke tijden met als lichtpunt dat mijn en Sarah’s financiële belangen behartigt worden door Oscar Hijink en zijn team van Hijink Letselschade Advocaten. De warme menselijke benadering, de zorgvuldigheid en deskundigheid, de steun en betrokkenheid met ons gezin, het heeft er allemaal aan bij gedragen dat wij financieel niet kopje onder zijn gegaan en dat Sarah voor de rest van haar leven financieel geen zorgen heeft. Dit draagt er mede aan bij dat zij ondanks haar blijvende beperkingen een goed toekomstperspectief heeft.

dhr. J. Pluijmaekers, Houten

Onze specialisten

Oscar Hijink
Mark Visser
Marit Herngreen
Ela Timmermans
Rianne Bockhoven
Eelco Driessen

Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

Bereken het hier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Letselschade advocaat