Gevolgen letselschade

Letselschade kan een diepgaand effect hebben op verschillende aspecten van uw leven. Of het nu gaat om fysieke pijn, materiële schade, emotionele stress of financiële lasten. De nasleep van een ongeval kan overweldigend zijn. In dit artikel verkennen we de vier kerngebieden van de gevolgen van letselschade en bieden we inzicht in wat elk van deze gevolgen inhoudt.

De gevolgen van een ongeluk kunnen zeer uiteenlopend zijn en zijn in te delen in 4 hoofdcategorieën:

 1. Lichamelijke gevolgen
 2. Materiële gevolgen
 3. Emotionele gevolgen
 4. Financiële gevolgen

Lichamelijke gevolgen van letselschade

Onder de lichamelijke gevolgen van letselschade valt elk nieuw letsel net als een verergering van een al bestaand letsel. Ontdek de diverse letsels, variërend van arm- en handletsel tot hersenschade.

Materiële gevolgen van letselschade

Wat is het verschil tussen immateriële en materiële schade? Ontdek wat materiële schade inhoudt en hoe het kan worden gekwantificeerd in financiële termen.

Emotionele gevolgen van letselschade

Als u geestelijke stress of een emotionele schade heeft opgelopen na een auto-ongeluk of een andere type ongeluk dan kan het emotioneel trauma een blijvende impact hebben. Ontdek hoe u compensatie kunt claimen voor geestelijke stress en emotionele schade na een traumatische gebeurtenis.

Financiële gevolgen

Een letselschadevergoeding is heel individueel en bestaat uit verschillende onderdelen. Van medische rekeningen tot verloren lonen, financiële gevolgen van letselschade kunnen verstrekkend zijn. U kunt aanspraak maken op een letselschadevergoeding als de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval vaststaat. Ontdek hoe u de veroorzaker van het letsel kunt houden voor de financiële lasten die u hebt opgelopen.

Laat u bijstaan door een specialist die alleen handelt in uw belang!

Heeft u te maken met de gevolgen van letselschade en bent u op zoek naar professioneel advies? Laat u bijstaan door een specialist. Neem nu contact op met de Letselschade advocaat voor deskundige hulp en begeleiding.

Hijink Advocaten is 100% gespecialiseerd in de gevolgen van letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. Schakel bij letselschade altijd een specialist in want wij werken alleen in uw belang.

Vrijblijvend advies

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Wellicht ook interessant:

  Datum laatste wijziging: 1 november 2023.

  In 2002 liep mijn 2- jarige dochter, Sarah, ernstig hersenletsel op door een auto-ongeval met als gevolg dat ze de rest van haar leven afhankelijk van begeleiding zal zijn. Het waren en zijn moeilijke tijden met als lichtpunt dat mijn en Sarah’s financiële belangen behartigt worden door Oscar Hijink en zijn team van Hijink Letselschade Advocaten. De warme menselijke benadering, de zorgvuldigheid en deskundigheid, de steun en betrokkenheid met ons gezin, het heeft er allemaal aan bij gedragen dat wij financieel niet kopje onder zijn gegaan en dat Sarah voor de rest van haar leven financieel geen zorgen heeft. Dit draagt er mede aan bij dat zij ondanks haar blijvende beperkingen een goed toekomstperspectief heeft.

  dhr. J. Pluijmaekers, Houten

  Onze specialisten

  Oscar Hijink
  Mark Visser
  Marit Herngreen
  Ela Timmermans
  Rianne Bockhoven
  Eelco Driessen

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat