Gevolgen letselschade

Financiele schade

Een letselschadevergoeding is heel individueel en bestaat uit verschillende onderdelen. U kunt aanspraak maken op een letselschadevergoeding als de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval vaststaat. In dit artikel beschrijf ik de diverse vormen van financiële schade die u in rekening kunt brengen bij de veroorzaker van het letsel.

Omdat de vergoeding voor letselschade niet eenvoudig te berekenen of te bepalen is, kunt u zich het beste laten bijstaan door een letselschadespecialist. Ook een verzekeraar zal altijd een letselschade-expert inschakelen. Deze letselschade-expert komt op voor de belangen van de verzekeraar. Zoek daarom altijd juridische hulp bij letsel. De kosten van een letselschade advocaat of letselschadespecialist moeten worden betaald door de aansprakelijke partij of zijn verzekeraar. Rechtshulp bij letsel kost u daarom meestal niets.

Financiële schadeposten bij letsel

Omdat letsel invloed heeft kan hebben op alle aspecten van het dagelijks leven zijn er veel verschillende schadeposten denkbaar. De belangrijkste schadeposten bij letsel zal ik hieronder beschrijven:

 1. Aangepast vervoer;
 2. Aanpassing aan de woning;
 3. Huishoudelijke hulp;
 4. Inkomens derving;
 5. Juridische kosten;
 6. Studievertraging;
 7. Reiskosten;
 8. Uitvaartkosten;
 9. Verlies aan verdienvermogen;
 10. Verlies zelfwerkzaamheid;
 11. Ziektekosten.

Ad 1: Aangepast vervoer

Voertuig aanpassingen of aangepast vervoer na een letselschade kan het leven weer gemakkelijk maken. Hieronder geven wij antwoord op veel voorkomende vragen van mensen die door een ongeluk een aanpassing moeten doorvoeren aan hun auto zodat ze er weer gebruik van kunnen maken.

Aangepast vervoer

Ad 2: Aanpassing woning

Mensen die als gevolg van een ongeluk niet langer op een redelijke manier gebruik kunnen maken van hun woning zonder dat dit ernstige belemmeringen vormt kunnen bij de gemeente een beroep doen op voorzieningen vanuit de WMO. Denk daarbij aan woningaanpassing om de woning bijvoorbeeld eenvoudig toegankelijk te maken waarbij bijvoorbeeld drempels worden weggenomen of een slaapkamer op de etage weer bereikbaar wordt door middel van een traplift.

Aangepaste woning

Ad 3: Huishoudelijke hulp

Als u door het letsel (tijdelijk) niet meer het huishouden kunt doen, zal een aantal huishoudelijke taken worden overgenomen door een ander. Dit kunnen uw partner, vriend(in), de buren of een professioneel ingehuurde hulp zijn.

Financiële vergoeding voor huishoudelijk hulp bij letselschade

financiële schade door letsel
Financiële schade door letsel

Ad 4: Leidt u financiële schade door letsel?

Ondervindt u de nadelige gevolgen van financiële schade als gevolg van letsel dat door derden is veroorzaakt? Neem dan altijd eerst contact op met een letselschadespecialist via 0800 44 55 000. Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat u alleen dan de hulp krijgt die u nodig heeft omdat wij enkel en alleen in dienst van u werken. Bel 0800 44 55 000 of maak gebruik van onderstaand formulier. Laat ons uw zaak vrijblijvend beoordelen.

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Onze specialisten

  Oscar Hijink
  Mark Visser
  Marit Herngreen
  Ela Timmermans
  Rianne Bockhoven
  Eelco Driessen

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat