Letselschade advocaat

Letselschade komt in veel vormen en maten voor. Over letselschade wordt gesproken bij kortdurende lichte klachten tot blijvend en zeer ernstig letsel.

Als iemand anders aansprakelijk is voor het ontstaan van de letselschade, heeft u recht op vergoeding van de gemaakte kosten. Omdat het schaderegelingstraject maar ook een eventuele procedure bij de rechter een hoog juridisch gehalte heeft, adviseren wij u altijd een letselschadeadvocaat in de arm te nemen.


Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat


Wat kan een letselschade-advocaat doen?

Een letselschade advocaat is een advocaat die zich gespecialiseerd heeft in het claimen van letselschade. Een letselschadezaak is vaak een onderhandelingsproces. In uitzonderingsgevallen wordt er geprocedeerd voor de rechter. Vanzelfsprekend wilt u op deskundige wijze worden bijgestaan en niet het risico lopen dat u achteraf rechten verspeelt. Door het inschakelen van een letselschade advocaat bent u verzekerd van de beste letselschadehulp. Maar ook kan een letselschade advocaat u bijstaan in zowel de onderhandelingen als de eventuele rechtszaak.

Onze hulp bestaat onder andere uit:

 • onderzoek naar de toedracht van het ongeval;
 • beoordelen van de aansprakelijkheid en schuldvraag;
 • begroten en regelen van de schadevergoeding;
 • afdwingen van een voorschot;
 • bepalen en claimen van smartengeld;
 • medische en arbeidsdeskundige begeleiding.

De letselschade advocaat die bij u past

Als de letselschadeadvocaat het keurmerk LSA voert, heeft deze in ieder geval een gedegen opleiding genoten op het vlak van letselschade regelen, al een behoorlijke ervaring, besteedt minimaal 500 uur per jaar aan letselschadezaken en wordt ieder jaar bijgeschoold. Aanvullend kan de letselschadeadvocaat zich aansluiten bij het Register Letselschade (voorheen Keurmerk Letselschade). Een goede letselschadeadvocaat hoort hieraan te voldoen. Vraag hier dus gerust naar.

Letselschadeadvocaten zijn ook maar mensen. Het is ook belangrijk dat een letselschadeadvocaat bij u past als persoon. U moet vertrouwen in hem/haar hebben. Plan daarom altijd eerst een kennismakingsgesprek. Bij de meeste letselschadeadvocaten is dit gratis en vrijblijvend.

Letselschadeadvocaat of letselschadespecialist

Het grote verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschadespecialist is de bevoegdheid om te procederen bij de rechter. Soms komen partijen er niet uit en moet de gang naar de rechter oplossing bieden. Het is prettig als u bij dezelfde persoon kunt blijven. Vaak wordt gezien dat een letselschadespecialist – die dus niet zelf mag procederen – de letselschadezaak uitbesteedt zodra deze vastloopt en er een rechtszaak moet worden gestart. Wanneer u samenwerkt met een officiële letselschade advocaat hoeft dat niet.

Kies uw letselschade advocaat

Binnen ons kantoor werken letseladvocaten én letselschadespecialisten. De letseladvocaten zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). De letselschadespecialisten zijn allen erkend NIVRE-expert. Zowel de letselschadeadvocaten als de letselschadespecialisten zijn aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Zo bent u bij ons verzekerd van de beste hulp bij letselschade. Uiteraard maken wij graag kennis: geheel vrijblijvend en gratis!

Bel 0800 44 55 000, stuur een e-mail naar info@letselschadeadvocaat.nl of plaats een terugbelverzoek.

Terugbelverzoek

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht  • Volledig gratis rechtsbijstand
  • Letselschade advocaten en specialisten
  • Lid Vereniging Letselschade advocaten (LSA)
  • Lid van Nationaal Keurmerk Letselschade
  • Een 9.3 klantbeoordeling

  Onze specialisten

  Oscar Hijink
  Mark Visser
  Marit Herngreen
  Ela Timmermans
  Rianne Bockhoven
  Eelco Driessen

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat