Oorzaken letselschade

Arbeidsongeval

Beknelling

Letselschade door beknelling worden ook wel crush letsel genoemd. Als een excessieve kracht of druk wordt uitgeoefend op een lichaamsdeel vindt crush letsel plaats. Deze letsels kunnen ontstaan als het gehele of een deel van ons lichaam wordt geplet tussen twee objecten onder invloed van druk. Binnen het kader van arbeidsomstandigheden gezondheid en veiligheid wordt deze vorm van schade ook verwoord als beklemd in of tussen.

Het voorkomen van letsel door middel van beknelling in werkomgevingen is een groot aandachtspunt. Letselschade door middel van het bekneld raken of gevangen raken behoren tot de top 10 van de meest voorkomende letsels tijdens arbeidstijd. Letsel door middel van beknelling kan onder omstandigheden zeer ernstige tot dodelijke gevolgen hebben.

Als uw letsel het gevolg is van een verkeersongeval of een ongeval veroorzaakt door de nalatigheid van iemand anders dan kun je letselschade claimen. Neem altijd direct contact op met een juridisch adviseur, zelfs voordat je contact opneemt met je verzekeraar en voordat je ook maar iets ondertekend.

De letselschade advocaten en juristen van Letselschadeadvocaat.nl zullen u adviseren ten aanzien van uw rechten bij ongelukken en letselschade als gevolg van crush letsel. Onze letselschadespecialisten beschikken allemaal over een enorme ervaring en beschikken over alle noodzakelijke certificaten. Wist u zelfs dat wij het enige kantoor in Nederland zijn dat beide accreditaties in bezit heeft.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Letselschade veroorzaakt door beknelling

  De symptomen kunnen variëren. Er kan sprake zijn van kleine schade door beknelling zoals een vinger die bekneld is geraakt tussen een autodeur pijn kan geven en de vinger beurs kan maken en bloeduitstortingen. Serieuze schade kan erg pijnlijk zijn en leiden tot amputatie en eventueel zelfs levensbedreigend.

  Schade als gevolg van beknelling kan de volgende vormen aannemen:

  • Bloeding;
  • Kneuzing;
  • Fractuur;
  • Open wond;
  • Compartimentssyndroom;
  • Zenuwbeschadiging;
  • Secundaire infecties;

  Oorzaken van letselschade door beknelling

  Verkeersongevallen zijn veruit de grootste veroorzaker van letschelschade door beknelling. Als een botsing tot gevolg heeft dat een deel van het lichaam tussen 2 objecten of onder een zwaar object komt met een hoge druk dan kan dit grote gevolgen hebben voor het lichaam. Slachtoffers van een crash letsel moeten altijd direct medische zorg krijgen.

  Alle vormen van verkeersongevallen leiden tot letselschade waaronder:

  • auto-ongeluk
  • fietsongeluk
  • motorongeluk
  • voetgangersongeluk
  • vrachtwagen ongeluk

  Naast verkeersongevallen komen de meeste ongevallen door middel van beknelling voor onder arbeidsomstandigheden. Zo geeft het Amerikaanse bureau voor arbeidsstatistiek aan dat jaarlijks meer dan 73.000 ongevallen met letselschade door beknelling op de werkvloer plaats vindt. Er zijn ontzettend veel werkgerelateerde ongelukken die crush schade tot gevolg kunnen hebben, met name in de bouw en de industrie. Enkele voorbeelden zijn:

  • een omvallende constructie op bouwvakkers
  • een boerenknecht raakt bekneld tussen een koe en het hek
  • een vallende lading boven op een bouwvakker
  • iemand raakt bekneld tussen een laadplatform en de vrachtwagen
  • een machine is niet voldoende veilig
  • een auto die over een voet heen rijdt

  Juridische hulp bij letselschade door beknelling

  Als u gevolgen ondervind van een crush ongeluk door een verkeersongeval of ergens op het werk dan is het belangrijk dat u direct contact opneemt een ervaren letselschade advocaat of jurist met het oog op een zo snel mogelijke claim van de schade en ter compensatie.

  De juristen en letselschade advocaten van Letselschadeadvocaat.nl werken dagelijks aan dergelijke zaken. Wij zijn allemaal opgeleid en gecertificeerd en weten hoe wij op kunnen komen voor uw belangen. Neem altijd eerst contact op met een jurist, liever zelfs nog voor dat u uw verzekeraar belt.

   Uw naam

   Uw e-mailadres

   Telefoonnummer

   Onderwerp

   Uw bericht

   Wij weten hoe wij om moeten gaan met letselschade door beknelling en wij hebben duizenden klanten geholpen bij het verkrijgen van waardige vergoeding. Of wij uw zaak buiten het gerecht onderling moeten afhandelen of tijdens een rechtszaak, wij hebben de ervaring en kennis in huis.

   Mijn letselschade zaak dreigde door toedoen van verzekeraar steeds weer vast te lopen. Dankzij de deskundigheid en inzet van HIJINK Advocaten werd een goede afwikkeling bereikt.

   Mw. W. de Waard, Arnhem

   Onze specialisten

   Marit Herngreen
   Ela Timmermans
   Rianne Bockhoven

   Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

   Bereken het hier

   Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
   Letselschade advocaat