Oorzaken letselschade

Gebrekkige zaken

Letselschade door een gebrekkig product

gebrekkig product letselschade advocaat
Gebrekkig product letselschade advocaat

Als je een product koopt heb je als consument bepaalde rechten. Het meest basale recht is het recht op veilig gebruik van het product. Grote ondernemingen hebben de plicht om een veilige producten te ontwerpen en fabriceren. Als ze ten aanzien van deze product aansprakelijk falen en jij gewond raakt door een gebrekkig product dan moet je contact opnemen met een letselschade advocaat met ervaring ten aanzien van productaansprakelijkheid.

Een gebrekkig product kan erg gevaarlijk zijn en brengt het gevaar met zich mee van een persoonlijke verwonding. Wij weten dat u recht heeft op de beste advocaten en juristen bij het behartigen van uw belangen. U heeft ondersteuning nodig in deze moeilijk tijd en wij helpen u bij het behalen van uw gelijk, uw recht en compensatie voor de gevolgen.

Voorbeelden van productaansprakelijkheid:

Product aansprakelijkheid is een zeer breed werkterrein en omvat meerdere vormen van aansprakelijkheid. Onze specialisten hebben ervaring met de volgende deelgebieden:

 1. defecte voertuigen;
 2. defecte valbescherming;
 3. gevaarlijke medische apparatuur;
 4. gevaarlijke medicijnen;
 5. defect speelgoed;
 6. defect gereedschap;
 7. voedselvergiftiging.

Letselschade zaken als gevolg van gebrekkige producten zijn complex en elk deelgebied heeft zijn eigen specifieke kenmerken en procedures. Maak daarom altijd gebruik van een officiële LSA advocaat.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Aansprakelijkheid bij gebrekkige zaken

  Dagelijks ondervinden mensen in Nederland letsel. In eerste instantie denken we dan vaak aan bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of een verkeersongeluk maar er wordt ook veel schade geleden door gebrekkige zaken. Dit is in te delen in 2 groepen:

  1. Letsel door gebrekkige roerende zaken
  2. Letsel door gebrekkige onroerende zaken

  1. Letselschade door gebrekkige roerende zaken

  Een voorbeeld: stel u ging afgelopen voorjaar samen met uw buurman een schutting plaatsen en uw buurman gebruikt zijn eigen steekschep. Tijdens het scheppen komt het ijzeren deel van de steel los en vliegt in uw oog waardoor u zicht verliest.

  In onze wet is vastgelegd dat de bezitter van een gebrekkige roerende zaak aansprakelijk is voor de gevolgen. Ook als u een gebrekkig product geleend heeft van derden bent u aansprakelijk voor de gevolgen zonder dat u eigenaar bent. We spreken van een gebrekkige zaak wanneer het artikel niet voldoen aan de eisen die men daar normaliter aan zou kunnen en mogen stellen. Zo is het in voorgaand voorbeeld duidelijk dat de schep zelf niet van de steel hoort los te komen.

  Gratis advies

  Hoe toon je aan dat een voorwerp gebrekkig is?

  Een schep is in de basis een gevaarlijk gereedschap. De spade is scherp, zwaar en wordt in gebruik met veel kracht gehanteerd. Als uw buurman de schep alleen verkeert gebruikt en bij het insteken uw voeten raakt dan is dit geen bijzonder gevaar. Dan kunt u de buurman alleen aanspreken voor een onrechtmatige daad maar niet voor het gebruiken van een gebrekkige zaak. Als de buurman kan aantonen dat het gebrek is ontstaan door een fout in de productie dan is hij niet aansprakelijk maar de producent / fabrikant van de schep. Dan dient u dus de fabrikant aansprakelijk te stellen. Denk bij voorbeeld aan de schroeven die afbreken. Als de schep nog maar enkele maanden oud is dan is het aannemelijk dat dit te wijten is een een productiefout in de schroeven.

  2. Letselschade door gebrekkige onroerende zaken

  U kunt letselschade ook oplopen door gebrekkige onroerende zaken.

  U gaat op visite bij vrienden en krijgt een rondleiding door de nieuwe woning die onder hoogwaardige architectuur is aangelegd. Samen loopt u over de minimalistische trap omhoog en ergens halverwege breekt een trede waardoor u ernstig letsel oploopt aan uw onderbeen.

  Onder normale omstandigheden hoort een traptrede niet af te breken en u had dus bij het betreden van de trap geen gevaar hoeven te verwachten. In dit geval kunt u de bezitter van het huis aansprakelijk stellen voor de door u geleden schade. Deze kan vervolgens op zijn beurt de leverancier en producent van de trap aansprakelijk stellen.

  gebrekkige onroerende zaken letselschade

  Altijd eerst contact opnemen met een letselschadeadvocaat

  Voor alle schade opgelopen door gebrekkige roerende zaken en gebrekkige onroerende zaken neemt u altijd in eerste instantie contact op met een letselschadeadvocaat. Dit is ons vak. Wij werken 100% en enkel en alleen in uw belang.

   Uw naam

   Uw e-mailadres

   Telefoonnummer

   Onderwerp

   Uw bericht

   Onze specialisten

   Oscar Hijink
   Mark Visser
   Marit Herngreen
   Ela Timmermans
   Rianne Bockhoven
   Eelco Driessen

   Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

   Bereken het hier

   Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
   Letselschade advocaat