Letselschade advocaat Breda

Breda is vanouds de voornaamste stad van West-Brabant. De gemeente Breda telde begin 2017 ruim 182.000 inwoners en was daarmee in grootte de derde gemeente van Noord-Brabant na Eindhoven en Tilburg en de negende gemeente van Nederland.Via deze pagina ‘letselschade advocaat Breda’ willen wij u een beeld geven van de mogelijkheden en onze unieke kenmerken waardoor wij het als letselschadespecialist voor u extra goed doen.

Breda houdt een beetje het midden tussen de randstad en de provincie waardoor letselschade zaken in de breedste zin zijn verdeeld naar type en aard. De meest voorkomende vorm van letselschade is een verkeersongeval en een arbeidsongeval.

Letselschade aansprakelijkheid

Letselschade advocaat breda berekent de hoogte van het smartengeld
Letselschade advocaat Breda berekent de hoogte van het smartengeld

Voordat u een letselschadevergoeding kunt claimen moet er sprake van zijn dat een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van de letselschade. Er moet een tegenpartij zijn die aansprakelijk is, en welke u aansprakelijk moet stellen. Omdat de meeste mensen zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid, krijgt u meestal te maken met een verzekeringsmaatschappij.

De veroorzakende partij kan volledig maar ook gedeeltelijk aansprakelijk zijn. Als aansprakelijkheid maar voor de helft wordt erkend, wordt ook de letselschade maar voor de helft betaald.
Het vaststellen van aansprakelijkheid is specialistenwerk. Laat u dus altijd juridisch adviseren. Er zijn ook wettelijke regelingen die slachtoffers met letsel beschermen. Een bekende is die van het verkeersongeval tussen een fietser/voetganger en een automobilist. In vrijwel alle gevallen is de automobilist tenminste voor 50% aansprakelijk.

Ook kan het zijn dat u zelf een verzekering sloot die uw letselschade vergoedt. U kunt hierbij denken aan een schadeverzekering inzittenden (auto, camper, busje) of schadeverzekering opzittende (motor, brommer, scooter). Bent u inzittende of opzittende, dan kunt u een beroep doen op de zogenaamde schuldloze derden regeling. Deze schuldloze derden regeling voorziet er in dat passagiers altijd hun letselschade vergoed krijgen, ook als de bestuurder zelf een fout maakte.

Tot slot is het belangrijk om te controleren of er niet een (collectieve) ongevallenverzekering werd gesloten. U moet in dat geval het ongeluk en de verwondingen zelf melden.

Gratis intake gesprek met een letselschade advocaat

Uw naam
Uw e-mailadres
Telefoonnummer
Onderwerp
Uw bericht