Letselschade advocaat Breda

Letselschade advocaat Breda

Breda is vanouds de voornaamste stad van West-Brabant. De gemeente Breda telde begin 2017 ruim 182.000 inwoners en was daarmee in grootte de derde gemeente van Noord-Brabant na Eindhoven en Tilburg en de negende gemeente van Nederland. Via deze pagina ‘letselschade advocaat Breda’ willen wij u een beeld geven van de mogelijkheden en onze unieke kenmerken waardoor wij het als letselschadespecialist voor u extra goed doen.

Breda houdt een beetje het midden tussen de randstad en de provincie waardoor letselschade zaken in de breedste zin zijn verdeeld naar type en aard. De meest voorkomende vormen van letselschade zijn een verkeersongeval en een arbeidsongeval.

Letselschade aansprakelijkheid in Breda

Letselschade advocaat breda berekent de hoogte van het smartengeld
Letselschade advocaat Breda berekent de hoogte van het smartengeld

Voordat u een letselschadevergoeding kunt claimen moet er sprake van zijn dat een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van de letselschade. Er moet een tegenpartij zijn die aansprakelijk is, en welke u aansprakelijk moet stellen. Omdat de meeste mensen zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid, krijgt u meestal te maken met een verzekeringsmaatschappij.

De veroorzakende partij kan volledig maar ook gedeeltelijk aansprakelijk zijn. Als aansprakelijkheid maar voor de helft wordt erkend, wordt ook de letselschade maar voor de helft betaald.

Het vaststellen van aansprakelijkheid is specialistenwerk. Laat u daarom altijd juridisch adviseren. Er zijn ook wettelijke regelingen die slachtoffers met letsel beschermen. Een bekende is die van het verkeersongeval tussen een fietser/voetganger en een automobilist. In vrijwel alle gevallen is de automobilist tenminste voor 50% aansprakelijk.

Ook kan het zijn dat u zelf een verzekering afsloot die uw letselschade vergoedt. U kunt hierbij denken aan een schadeverzekering inzittenden (auto, camper, busje) of schadeverzekering opzittende (motor, brommer, scooter). Bent u inzittende of opzittende, dan kunt u een beroep doen op de zogenaamde schuldloze derden regeling. Deze schuldloze derden regeling voorziet er in dat passagiers altijd hun letselschade vergoed krijgen, ook als de bestuurder zelf een fout maakte.

Tot slot is het belangrijk om te controleren of er niet een (collectieve) ongevallenverzekering werd gesloten. U moet in dat geval het ongeluk en de verwondingen zelf melden.

Gratis Intake Gesprek met een Letselschade Advocaat

U bent van harte welkom bij ons op kantoor maar net zo graag komen wij bij u thuis in Breda waardoor wij een nog beter beeld krijgen van uw persoonlijk situatie en u alle stukken direct bij de hand heeft. Lichamelijk en geestelijk letsel kan verstrekkende en levenslange gevolgen hebben voor onze cliënten.

Bel 0800 44 55 000 als u slachtoffer bent van letsel veroorzaakt door anderen in de omgeving Breda.

Hijink Letselschadeadvocaten werken veel in Breda en omgeving en zijn 100% gespecialiseerd in letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. Schakel bij letselschade altijd een specialist in want wij werken alleen in uw belang.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Onze specialisten

  Oscar Hijink
  Mark Visser
  Marit Herngreen
  Ela Timmermans
  Rianne Bockhoven
  Eelco Driessen

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat