Wat te doen bij letselschade

Wat te doen bij letselschade? Dan ga je gewoon verder met dat waar je mee bezig was. Je test of alles werkt, fietst verder en gaat zwemmen want dat was je van plan.

Dit overkwam mij vandaag

Vanochtend, om 0645, werd ik aangereden op het fietspad door een Ford Fiesta die mij met volle vaart van mijn fiets reed. Omdat ik het grote licht achter me zag opkomen ging ik iets aan de kant waardoor hij alleen met zijn zijkant tegen mij aanreed. Ik klapte om op het fietspad en zag de auto volle vaart zijn weg vervolgen. Ik sta op en merk dat dat kan. Ik til mijn fiets hoog en die lijkt nog recht. Stap erop en fiets. Gaat maar doet pijn.

Een paar 100 meter verder zie ik auto’s op het fietspad. Ik zwaai. Dacht in mijn schrik dat het politie was die bezig was met een achtervolging. De witte auto rijdt met open deur door en als ik aankom spreek ik de bestuurder van de auto die vol over het fietspad staat. Hij vertelt me dat hij geprobeerd heeft de man aan te houden maar dat die te bezopen was. Hij heeft een foto gemaakt van het nummerbord.

We wisselen gegevens uit en ik vervolg mijn weg. Neem me voor om toch te gaan zwemmen omdat ik dan beter kan voelen hoe mijn heup zich houdt. Lijkt goed te gaan. Loop nu alleen moeilijk. In het water bedenk ik me dat ik toch aangifte ga doen. Niet voor mij maar voor anderen. Wat als die idioot 45 minuten later ladderzat over dat fietspad had gekart, wat dan?

Ik kan pas morgen aangifte doen. Op basis van het kenteken weet de politie me wel te vertellen dat het een bekende is. Hoera. Wat moet je met die ‘gasten’. Valt gewoon geen eer aan te behalen. Dus wel.

We zullen moeten accepteren dat er idioten in onze maatschappij rond lopen. Ik heb geluk gehad. Als ik niet vol aan de kant was gereden had hij me geschept. Nu alleen een dikke blauwe plek en wat kromme delen.

De ironie van dit verhaal .. ik werk als marketeer voor Hijink Letselschadeadvocaten en schreef in het verleden onder andere over ‘wat te doen bij letselschade’. En wat doe ik? Ik ga zwemmen. Hoe idioot maar ik begrijp het wel. Ik was zo verbouwereerd dat ik ben aangereden door een auto op een fietspad – door middel van een 4 meter brede groenstrook gescheiden van de weg – en blij dat mijn lichaam het nog doet dat ik niet de tegenwoordigheid van geest heb om 112 te bellen. Alles doet het toch?

Wat te doen bij letselschade?

  1. Onder alle omstandigheden is het van belang dat u direct contact opneemt met een letselschade advocaat. Deze zal onder alle omstandigheden en enkel en alleen voor uw belangen opkomen;
  2. Natuurlijk is het ook van belang dat u zo snel mogelijk gebruik maakt van lichamelijk en geestelijke gezondheidszorg zodra een ongeluk heeft plaats gevonden. U moet kunnen aantonen dat u uw best heeft gedaan om de letselschade te beperken;
  3. Beschrijf ook het verloop van reeds bestaande blessures of beschadigingen die verder zijn verergerd als gevolg van de aanrijding;
  4. Let erop dat u geen uitspraken doet over de schuldvraag. Hoewel de emoties tijdens een ongeluk hoog kunnen oplopen moet u proberen te voorkomen om beloftes te maken of beweringen te doen t.a.v. aansprakelijkheid;
  5. Bepaal zo snel mogelijk wie de getuigen zijn en leg hun verhalen vast;
  6. Maak foto’s van het ongeval;
  7. Administreer het aantal dagen dat u niet heeft kunnen werken;
  8. Bekijk de samenstelling van uw verzekering en de verzekeringsvoorwaarden bij een eventueel afgesloten SVI of OVI.

Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

Bereken het hier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Letselschade advocaat