Oorzaken letselschade

Ongeval tijdens sporten of spel

Letselschade hockey

Hoewel de meeste mensen met veel plezier een partijtje hockey spelen en begrijpen dat het volledig doorhalen van een slag onderdeel is van dit snelle spelletje. Echter, gevaarlijke uithalen met een stick zijn niet acceptabel. In dit artikel beschrijf ik het onderwerp: letselschade hockey. 

Als u het slachtoffer bent van letsel dat is ontstaan tijdens het spelen van hockey. Neem dan altijd direct contact op met onze letselschade advocaten. Bel 0800 44 55 000 voor een vrijblijvend advies ten aanzien van uw ongeluk.

Welke vormen van letselschade ontstaan tijdens hockey?

Tijdens de meeste hockeytrainingen en -wedstrijden wordt niemand serieus letsel toegebracht. Echter, ongelukken komen voor door de aard van dit spelletje en doorgaans binnen de regels van het spel met dat wat als acceptabel spel wordt gezien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooie slag vanuit een corner hetgeen tegen de knie van een medespeler komt. Een onvermijdbaar ongeluk dat ontstaat door de aard van het spel.

Echter, er zijn ook meer serieuze incidenten bekend die buiten de grenzen van acceptabel spel vallen. Denk daarbij aan:

 • Gevaarlijke slagbewegingen
 • Roekeloze handelingen
 • Gewelddadig en vergeldend gedrag

Deze incidenten kunnen klein fysiek letsel maar ook serieuze lichamelijke gevolgen hebben met levenslange consequenties. Als u het slachtoffer bent geworden ten gevolge van een van deze 3 oorzaken tijdens een training of een hockeywedstrijd dan kunt u zeker aanspraak maken op een letselschadevergoeding. Neem daarom eerst en bovenal contact op met Hijink Advocaten voor een vrijblijvend advies.

letselschade hockey, hockey ongeval, letselschade advocaat hockey, hockey bal in gezicht, schadeclaim hockey

Nalatigheid tijdens de training of in de faciliteiten

Er kan ook hockey letselschade ontstaan door andere omstandigheden dan de tegenstander of medespeler. Denk daarbij aan de staat van onderhoud van de trainingsfaciliteiten, de opbouw van de training en de gevolgen van coaching. Als u het slachtoffer bent ten gevolge van onderstaande oorzaken dan kunt u een claim indienen:

 • Verkeerde of verwarrende instructies door de coach
 • Slechte warming-up of voorbereiding van wedstrijden
 • Roekeloze oefeningen tijdens de training
 • Glas of chemicaliën op het terrein
 • Slecht onderhouden bank waardoor je uitglijdt, struikelt of valt

Voor meer informatie inzake uw claim of als u wilt uitvinden of een een goede basis heeft om een claim in te dienen neemt u even contact op met een van onze letselschadespecialisten via 0800 44 55 000.

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Veel voorkomende hockey letsels

  Sommige ongelukken ten gevolge van hockey zijn relatief klein variërend van kleine schaafwonden en kneuzingen tot open wondjes. Spierscheuringen, enkel beschadiging en verrekte hamstrings komen ook veel voor als letselschade. De meer serieuze vormen van letsel ten gevolge van een potje hockey zijn:

  • Gebroken armen en benen
  • Beschadiging van neus, tanden of gezicht
  • Dislocatie van arm of knie
  • Hoofdletsel en hersenletsel
  • Gescheurd gewrichtsbanden, knie en enkel, schouder, elleboog

  Dergelijk letsels veroorzaken enorme pijn en leiden. Ze kunnen ook een grote emotionele stress veroorzaken alsmede post traumatische stress gevolgen. Mensen die dergelijk letsel ondergaan kunnen vaak gedurende langere tijd niet meer werken en dat heeft veel emotionele en financiële gevolgen.

  In het slechtste geval kunnen letsels die gevolgen hebben voor hersenen en de ruggengraat levenslang consequenties hebben. Aanpassingen in huis noodzakelijk maken, zorg inkopen, medicijnen en lang herstel evenals kosten voor transport.

  Om compensatie of een volledige vergoeding te eisen voor geleden pijn, leiden, verlies van inkomen, en andere kosten die gepaard gaan met uw letsel neemt u altijd eerst contact op met een specialist op het gebied van letselschadeclaims. Onze letselschadeadvocaten zijn lid van LSA en onze specialisten zijn allen NIVRE geaccrediteerd.

  Bel gewoon bij hockey letsel via 0800 44 55 000 voor gratis advies. Wij werken alleen voor u en in uw belang zodat u bezig kunt met herstel zonder zorgen.

  Of u nu een professionele sporter bent of gewoon een amateur hockeyspeler, wij kunnen u helpen als u het slachtoffer bent van een blessure of letsel door toedoen van iemand anders, ook als deze deels aansprakelijk is.

  En nu? Verzamel bewijs!

  Om een letselschadeclaim met succes in te dienen is het belangrijk om zo goed mogelijk de verklaringen van getuigen op te nemen. Denk aan medespelers of mensen in het publiek. Gelukkig wordt tegenwoordig steeds vaker ook het voetbal live gestreamd via video, zelfs op amateur niveau. Andere vormen van bewijs die goed kunnen helpen zijn:

  • foto’s van het letsel
  • foto’s van de accommodatie
  • videomateriaal van het incident

  Waarom u een letselschadeadvocaat moet inschakelen?

  Omdat wij enkel en alleen in uw belang werken. Binnen ons kantoor werken letseladvocaten en letselschadespecialisten. De letseladvocaten zijn lid van de vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). De letselschadespecialisten zijn allen erkend NIVRE-expert. Zowel de letselschadeadvocaten als de letselschadespecialisten zijn aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Zo bent u bij ons verzekerd van de beste hulp bij letselschade.

  Uiteraard maken wij graag kennis: geheel vrijblijvend en gratis! Bel 0800 44 55 000 of plaats een terugbelverzoek.

   Volledige naam

   E-mailadres

   Telefoonnummer

   Wil u iemand aansprakelijk stellen voor uw letsel? Wij geven u graag advies om ervoor te zorgen dat uw zaak het voor u meest gunstige resultaat oplevert.

   Letselschadeclaim indienen

   Onze specialisten

   Oscar Hijink
   Mark Visser
   Marit Herngreen
   Ela Timmermans
   Rianne Bockhoven
   Eelco Driessen

   Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

   Bereken het hier

   Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
   Letselschade advocaat