Whiplash hoofdpijn

Wat is whiplash hoofdpijn? De meeste slachtoffers die een whiplash hebben opgelopen, ervaren deze hoofdpijn als een primair motiverend symptoom dat ervoor zorgt dat ze een whiplash-behandeling zoeken.

Ongeveer twee derde van alle patiënten met letsel aan de cervicale wervelkolom ondervindt hoofdpijn.

 1. Ongeveer de helft van alle slachtoffers die hiermee te maken krijgt, ervaart de pijn in de achterzijde van het hoofd;
 2. Een derde ervaart hoofdpijn over het gehele hoofd;
 3. Een klein gedeelte ervaart de hoofdpijn met name aan de voorkant en ‘achter’ de ogen.

De hoofdpijn die een slachtoffer voelt, zijn symptomen van de fysiologische verwondingen die optraden toen hun hoofd en nek tijdens hun traumatische gebeurtenis heen en weer werden getrokken.

whiplash hoofdpijn

Veel slachtoffers aarzelen om medische hulp te vragen. Meestal denken ze dat hoofdpijn te verwachten is in de nasleep van een trauma. Als een persoon vermoedt dat hij of zij een verwonding heeft opgelopen na een ongeval, is het niet waarschijnlijk dat de hoofd- en nekpijn zal verdwijnen zonder enige behandeling. Dit soort pijngerelateerde problemen hebben de neiging om na verloop van tijd te verergeren in plaats van te genezen.

De hoofdpijn ontstaat vaak voor het eerst in de ochtend na het ongeluk. De pijn verplaatst zich omhoog vanuit de nek richting achterzijde van het hoofd. De meeste mensen die hier last van ondervinden ervaren dat behandeling met warmte, bijvoorbeeld een warme kruik, helpt bij het verlichten van de klachten. Kou verergert de klachten. Ook kan whiplash hoofdpijn worden behandeld met vrij verkrijgbare medicijnen, waaronder Ibuprofen. Voor een verdere behandeling van whiplashhoofdpijn is het verstandig om de hulp en expertise van een medische professional in te roepen.

 1. Beweging van de nek verergeren vaak het probleem met name als er echt rek op komt. Ook het omhoog kijken is vaak erg pijnlijk.
 2. Whiplash slachtoffers met hoofdpijn klachten hebben ook vaak schouderpijn die voelbaar is in de grote trapezium spieren over de nek en schouders. Deze pijn straalt uit naar het hoofd. Vaak zijn er zwakke plekken in deze spieren of zogenaamde triggerpoint, knopen.
 3. Vrouwen hebben vaker last van hoofdpijn dan mannen. Dit wordt onderandere veroorzaakt door een andere lichaamsbouw van de vrouw en het in verhouding relatief grote hoofd ten opzicht van de wervelkolom. Dit is dus anatomisch te verklaren.
 4. Ongeveer 80% van alle mensen die het slachtoffer worden van een whiplash ontwikkeld chronische hoofdpijn beter bekend als een nek gerelateerde hoofdpijn.

Symptomen van een whiplash hoofdpijn?

De symptomen van een whiplash hoofdpijn zijn vaak moeilijk te onderscheiden van andere vormen van hoofdpijn. De pijn kan zich voordoen in elke gedeelte van het hoofd, de nek of de kaak. De symptomen kunnen zich per direct voordoen of zich pas na enkele dagen ontwikkelen.

Whiplash behandeling?

Hierover heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Lees het hier.

Roep altijd de hulp in van een in whiplash gespecialiseerde letselschade advocaat of specialist.

Lichamelijk, geestelijk en materieel letsel kan verstrekkende en levenslange gevolgen hebben voor onze cliënten. Bel 0800 44 55 000 als u slachtoffer bent van letselschade veroorzaakt door anderen.

Hijink Advocaten is 100% gespecialiseerd in letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. Schakel bij letselschade altijd uw eigen specialist in want wij werken alleen in uw belang!

Ons eerste telefonisch advies verplicht u tot helemaal niets en is volledig gratis.

Vestiging Arnhem
Onderlangs 1
6812 CE Arnhem
(026) 442 39 13

Vestiging Nijmegen
Kerkenbos 1021
6546 BB Nijmegen
(024) 388 66 80

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Zal mijn whiplash hoofdpijn ooit verdwijnen?

  Veel mensen merken dat ze op korte termijn verlichting kunnen krijgen van de symptomen van hun whiplash-letsel, maar zijn teleurgesteld als hun pijn terugkeert. Soms zullen de pijnen veroorzaakt door een ongeval de neiging hebben om weer op te flakkeren wanneer andere stressoren worden geplaatst op het fragiele of recent genezen bewegingsapparaat.

  Om deze reden is het over het algemeen het beste om een ​​behandelplan op te laten stellen dat helpt om de onmiddellijke pijn snel aan te pakken, maar het hoofd en de nek over een langere tijd rehabiliteert, om een ​​duurzamere genezing te bevorderen.

  Ook interessant

  1. Waarom een letselschade advocaat raadplegen
  2. Whiplash diagnose laten doen
  3. Schadevergoeding eisen

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat