Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat beoordeelt of er recht bestaat op een schadevergoeding, communiceert met (de verzekeraar van) de tegenpartij en stelt de hoogte van uw schadevergoeding en smartengeld vast.

Een letselschade advocaat is een specialist in het afhandelen van schade die ontstaat als iemand gewond raakt.

Wat doet een letselschade advocaat?, wat doet eenb letseladvocaat, werkzaamheden letselschade advocaat, wat doen letselschade advocaten

Wat doet een letselschade advocaat?

 • Vaststellen van het recht op een letselschadevergoeding: Een schadevergoeding moet vaak worden afgedwongen. Dit noemen we het vaststellen van de aansprakelijkheid;
 • Bewijzen en berekenen van de schade: Voor een schadevergoeding is bewijs nodig van de hoogte van de schade. Een advocaat helpt u uw schade en het bewijs vast te leggen. Daarnaast berekent een advocaat voor u schadeposten zoals smartengeld, inkomensschade, pensioenschade, etc.;
 • Voorschot: Als de aansprakelijkheid vast staat, betaalt de aansprakelijke partij voorschotten.

Een andere veel gestelde vraag is wat kost een letselschade advocaat? In de wet staat dat de aansprakelijke partij de kosten van de schadeclaim betaalt. Bij letselschade mag het slachtoffer ook kosten maken om de schadeclaim te laten afhandelen door een professional. Als u gewond raakt, schakelt u daarom op kosten van de tegenpartij een belangenbehartiger in.

Wat doet een letselschade advocaat voor u?

De werkzaamheden verschillen van geval tot geval. Waar het zwaartepunt van het traject ligt, is lastig te voorspellen. Onze advocaten gaan in ieder geval direct voor u aan de slag en zetten zich volledig in voor een goed resultaat.
Uw schade kosteloos laten claimen? Neem contact op. Bel naar ons landelijk nummer 0800-4455000 of vul het onderstaande contactformulier in.

Wat doet een letselschade advocaat anders dan een letselschade jurist of letselschadebureau?

Het inschakelen van een letselschadeadvocaat heeft voordelen. Een advocaat is namelijk bevoegd om uw schadeclaim door een rechter te laten beoordelen. De behandelaar van uw schadeclaim verandert niet als u er niet uitkomt met de tegenpartij. Een letselschade advocaat heeft daarom geen belang bij het accepteren van een voorstel van uw tegenpartij. Verzekeraars weten bovendien met wie zij onderhandelen en of uw onderhandelaar uw standpunten kan afdwingen.

Start uw schadeclaim

Bel naar 0800-4455000 of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Onze specialisten

  Oscar Hijink
  Mark Visser
  Marit Herngreen
  Ela Timmermans
  Rianne Bockhoven
  Eelco Driessen

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat