30 km/u in Amsterdam om de verkeersveiligheid te vergroten

30 km/u in Amsterdam om de verkeersveiligheid te vergroten: In Amsterdam mag vanaf 8 december 2023 op 80% van de wegen nog maar maximaal 30 km/u worden gereden. De verlaging van de maximumsnelheid heeft als doel de verkeersveiligheid te vergroten.

De overlevingskans is groter bij een aanrijding met lage snelheid. Bovendien heeft de bestuurder bij deze snelheid meer tijd om informatie te verweken en te reageren op verkeerssituaties. Bovendien is de remweg korter bij 30 km/u. De verwachting is daarom dat de verlaging van de maximum snelheid op een groot gedeelte van de wegen in Amsterdam een positief effect heeft op de verkeersveiligheid. De verwachting is dat de invoering van 30 km/u op een groot aantal wegen geen negatieve invloed heeft op de reistijd.

Bekijk alle informatie over 30 km/u rijden in Amsterdam op www.amsterdam.nl.

20 tot 30% minder ongelukken

Het verlagen van de maximumsnelheid is een trend die we in meer grote steden zien. Steden zoals Brussel, Bibao en Helsinki gingen Amsterdam voor. In deze steden waren de gevolgen van de maatregel positief. Amsterdam hoopt dat de maatregelen de volgende effecten hebben:

We verwachten 20-30% minder ongelukken als iedereen langzamer rijdt.
– Bij een maximale snelheid van 30 km/uur is de overlevingskans van een voetganger bij een botsing met een auto 95%. Dat is 10% hoger dan bij 50 km/uur.
– Bestuurders hebben meer tijd om informatie te verwerken en te reageren op onverwachte situaties. Bij 30km/u is de remweg korter en het blikveld breder.
– Halvering van lawaai door verkeer.

30 km/u vanaf 8 december 2023

De noodzakelijke verkeersborden worden in eerste instantie geplaatst met daarop een mededeling dat de snelheidsverandering ingaat op 8 december 2023. Daarnaast zal Amsterdam de verandering van de maximum snelheid met een campagne onder de aandacht brengen.

Gratis rechtshulp van een letselschade advocaat in Amsterdam

Een letselschade advocaat in Amsterdam helpt u kosteloos uw schade af te handelen na een verkeersongeval. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@letselschadeadvocaat.nl of vul het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat