Wat is het verschil tussen een scooter, bromfiets of snorfiets?

Een bromfiets, voorheen ook wel rijwiel met hulpmotor genoemd, is een voertuig dat een maximale snelheid van 45 kilometer per uur moet aanhouden. Vroeger was een bromfiets nog een fiets met een motor, maar met een cilinderinhoud van 50 CC lijkt het meer op een lichte motorfiets. Het dragen van een helm is verplicht, ook voor een bijrijder. Een bromscooter is altijd voorzien van een gele kentekenplaat. Voor het rijden op een bromfiets is een bromfietsrijbewijs (AM) nodig. Je moet minimaal 16 jaar zijn om op een bromfiets te mogen rijden.

Bel: 0800 44 55 000

Een snorfiets is een lichtere vorm van een bromfiets. Hij herkenbaar aan het blauwe kentekenplaatje. Dat betekent dat de snorfiets maximaal 25 kilometer per uur mag rijden. Als snorfietser ben je verplicht om op het fietspad te rijden. Het dragen van een helm is niet verplicht. De regels voor het rijbewijs zijn bij de snorfiets gelijk als bij de bromfiets. De minimumleeftijd is hierbij ook 16 jaar.

De toegelaten snelheid is dus bepalend.

Heeft u een ongeluk gehad met uw scooter of bromfiets en letselschade opgelopen? Lees dan nu deze handleiding ‘wat te doen bij een scooter of brommerongeluk.’

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Lichamelijk, geestelijk en materieel letsel kan verstrekkende en levenslange gevolgen hebben voor onze cliënten. Bel 0800 44 55 000 als u slachtoffer bent van letsel veroorzaakt door anderen.

  Hijink Advocaten is 100% gespecialiseerd in letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. Schakel bij letselschade altijd een specialist in want wij werken alleen in uw belang.

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat