Remtest! Wie is aansprakelijk?

Wie is er aansprakelijk bij een ‘remtest’? Als een achteraanrijding veroorzaakt wordt door een remtest: wie is er dan aansprakelijk?

Een veel voorkomende probleem in de rechtzaal is de discussie over de aansprakelijkheid van een achterop aanrijding ten gevolge van een remtest. De zogenaamde remtest vindt plaats wanneer de voorop rijdende bestuurder doelbewust en plotseling op de rem trapt als antwoord op de bestuurder die naar zijn oordeel te dicht achterop rijdt. De term is afgeleid van de verantwoording dat de chauffeur wilde testen of de persoon achter hem wel voldoende oplet.

aansprakelijkheid bij remtest met letselschade als gevolg

Een remtest is roekeloos

Een remtest is extreem gevaarlijk en iedereen die dit doet, is aansprakelijk voor de schade van dit ongeluk. Als iemand te dicht achterop rijdt, is dit nog geen reden om moedwillig een ongeluk te veroorzaken. Hoewel de bumperklevende persoon wel zijn bijdrage heeft gehad aan het ongeluk is deze roekeloze remtest juridisch niet te verantwoorden en in de regel aansprakelijk.

Bent het slachtoffer van een remtest?

Lichamelijk, geestelijk en materieel letsel kan verstrekkende en levenslange gevolgen hebben voor onze cliënten. Bel 0800 44 55 000 als u slachtoffer bent van letselschade veroorzaakt door anderen.

Hijink Advocaten is 100% gespecialiseerd in letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. Schakel bij letselschade altijd uw eigen specialist in want wij werken alleen in uw belang!

Ons eerste telefonisch advies verplicht u tot helemaal niets en is volledig gratis.

Vestiging Arnhem
Onderlangs 1
6812 CE Arnhem
(026) 442 39 13

Vestiging Nijmegen
Kerkenbos 1021
6546 BB Nijmegen
(024) 388 66 80

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat