Heftruck ongeval

Bij een heftruck ongeval raakt een werknemer gewond. Het ongeval vond plaats door een aanrijding tussen een heftruck en een vrachtwagen op de openbare weg.

Deze uitspraak over een aanrijding met een heftruck laat zien dat de bescherming van de werknemer na een arbeidsongeval redelijk vergaand is. De rechter laat de beschuldigingen van de werkgever en werknemer buiten beschouwing. De werknemer reed met de heftruck op de openbare weg en de werkgever had hiervoor een verzekering moeten afsluiten. Nu de werknemer geen vergoeding krijgt van een verzekeraar moet de werkgever volgens de rechter de letselschade betalen.

Aanrijding met heftruck op de openbare weg

De heftruckchauffeur moet een stuk over de openbare weg voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Bij het oprijden van de openbare weg botst de heftruck met een vrachtwagen. De heftruckchauffeur raakt gewond bij de aanrijding en stelt zijn werkgever aansprakelijk.

heftruck ongeval, aanrijding heftruck, heftruck ongeval openbare weg, verzkeringsplicht heftruck

Oorzaak heftruck ongeval

Werkgever en werknemer vinden beiden dat de ander schuldig is aan de aanrijding. De werkgever vindt dat de man zich niet hield aan de gegeven (veiligheids)instructies en zijn bril had moeten dragen. De werknemer reed volgens de werkgever niet zoals hem was geleerd bij een heftruckcursus.

De werknemer vindt dat de werkgever de uitrit van het bedrijfsterrein naar de openbare weg overzichtelijk had moeten houden. Naast de uitrit waren namelijk betonblokken opgestapeld, waardoor het zicht bij het oprijden van de openbare weg beperkt was.

Verzekering rijden met heftruck op de openbare weg

De rechter gaat niet in op de oorzaak van de heftruck aanrijding en handelt de zaak af op grond van de verplichtingen die het vereiste van goedwerkgeverschap stelt.

Als een werknemer voor het werk deelneemt aan het verkeer dan moet de werkgever een behoorlijke verzekering afsluiten. Deze verzekeringsplicht is gebaseerd op het vereiste van goed werkgeverschap (artikel 7:611 BW). De verzekering hoeft geen dekking te bieden als er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer.

Omdat de werkgever niet heeft aangevoerd dat er sprake was van opzet of bewuste roekeloosheid had de werkgever de verplichting een verzekering af te sluiten voor de schade van dit heftruck ongeval. De werkgever betaalt daarom een letselschadevergoeding voor de schade die de werknemer opliep bij de aanrijding met de heftruck.

Letselschade claimen na een heftruck ongeval

Laat uw schade kosteloos claimen. Zo krijgt u zonder moeite de schadevergoeding waar u recht op heeft. Neem contact op als u wilt weten waar u recht op heeft. Bel naar 0800-4455000 of vul het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Bron: letselschademagazine.nl

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat