Verkeerde been geamputeerd!

Je zou denken dat dit niet kan gebeuren maar toch is het een feit. 21 mei verschijnt een bericht in de Oostenrijkse media waarbij een patiënt beide benen verliest door het amputeren van het verkeerde been.

Door chronische doorbloedingsproblemen was het linkerbeen van een 82 jarige man niet langer operabel en moest verwijderd worden vanaf de heup. Op 19 mei stond de operatie gepland. Pas bij de controle komt het verzorgend personeel tot de conclusie dat het verkeerde been is geamputeerd waarna de directeur zich tot de media wendt.

Verkeerde been geamputeerd

Ondanks de vele voorbesprekingen ten aanzien van de amputatie van het linkerbeen wordt door de arts het rechterbeen voorzien van een grote pijl wat ze ook in de rapportage vermeldt. Ze heeft verzuimt een secondaire controle te laten uitvoeren door een andere verplegende of arts. Waarom dit niet is gebeurd moet worden onderzocht aldus de directeur van het ziekenhuis.

verkeerde been geamputeerd

Het linkerbeen moet hoe dan ook verwijderd worden en de termijn waarop dat plaatsvindt wordt op korte termijn bepaald.

Een dergelijk verhaal klinkt zeer onwaarschijnlijk maar is komt helaas voor. In het ziekenhuis werken mensen en worden fouten gemaakt ondanks goede procedures. Soms worden procedures niet goed nageleefd wat kan ontstaan door werkdruk of persoonlijk omstandigheden bij verplegend personeel.

Bent u slachtoffer van een medische fout? Laat u dan bijstaan door een letselschadespecialist of advocaat van Hijink Advocaten.

Lichamelijk, geestelijk en materieel letsel kan verstrekkende en levenslange gevolgen hebben voor onze cliënten. Bel 0800 44 55 000 als u slachtoffer bent van letsel veroorzaakt door anderen.

Hijink Advocaten is 100% gespecialiseerd in letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. Schakel bij letselschade altijd een specialist in want wij werken alleen in uw belang.

Ons eerste telefonisch advies verplicht u tot helemaal niets en is volledig gratis.

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Hijink Letselschadespecialisten

  Vestiging Arnhem
  Onderlangs 1
  6812 CE Arnhem
  (026) 442 39 13

  Vestiging Nijmegen
  Kerkenbos 1021
  6546 BB Nijmegen
  (024) 388 66 80

  Wellicht ook interessant?

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat