Letsel door kermisattractie

Als de kermis in het dorp of stad aankomt, brengt dat altijd een boel leven met zich mee. Zeker in dorpen en voor de jeugd in steden is de kermis een geweldig jaarlijks terugkerend evenement. Een aantal dagen met z’n allen er op uit. Rijden in de botsauto’s, schieten met de buks of in de rups. In dit artikel beschrijf ik het onderwerp: letsel door kermisattractie

Over het algemeen gaat het altijd goed en en verloopt een kermisbezoek zonder problemen, maar soms kan het ook goed mis gaan. Onder druk van de vraag naar steeds spannendere actie worden de mooiste en ook meest spectaculaire attracties ontwikkeld. En als het dan misgaat door een technische defect of onoplettendheid van een operator dan kan het goed misgaan.

Wat kan er mis gaan:

 • Fundering: onvoldoende stabiliteit in de ondergrond;
 • Metaalmoeheid: de ophanging van bewegende elementen krijgt hoge krachten te verduren en slijt snel;
 • Veiligheid: defect systeem / gordels om passagiers te fixeren;
 • Menselijke fout; onoplettendheid van de operator bij het vastzetten van passagiers.

In de regel valt het letsel altijd wel mee, maar zeker bij de spectaculaire, hoge attractie en de attracties die met een hoge snelheid mensen rondslingeren gaat het bij een defect vaak heel erg mis met extreme gevolgen. Zo ook enkele weken geleden in Frankrijk:

Studente stort neer vanuit hoge kermisattractie

Onwezenlijk drama op een kermis in de Franse universiteitsstad Clermont-Ferrand: een 22-jarige studente viel van grote hoogte uit een attractie en stortte te pletter. “Ze schreeuwde voor ze viel, dat maakt het voor mij nog erger”, getuigt haar moeder Virginie bij nieuwszender BFMTV. Volgens de eerste elementen van het onderzoek werden de veiligheidsregels niet gerespecteerd.

Lees het volledige artikel hier.

In onderstaande video krijgt u een idee van de snelheid die zich via dergelijke attracties ontwikkeld.

Lichamelijke, geestelijke en materiele letselschade kan verstrekkende en levenslange gevolgen hebben voor onze cliënten. Bel 0800 44 55 000 als u slachtoffer bent van letselschade veroorzaakt door anderen.

HIJINK Advocaten is 100% gespecialiseerd in letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. In het verleden hebben wij al meerdere zaken voor onze cliënten gevoerd die het slachtoffer zijn geworden van letsel door kermisattracties. Schakel bij letselschade altijd uw eigen specialist in want wij werken alleen in uw belang!

Ons eerste telefonisch advies verplicht u tot helemaal niets en is volledig gratis.

Vestiging Arnhem
Onderlangs 1
6812 CE Arnhem
(026) 442 39 13

Vestiging Nijmegen
Kerkenbos 1021
6546 BB Nijmegen
(024) 388 66 80

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Interessante aanvullende informatie

  Wie is aansprakelijk te stellen?

  • Operator;
  • uitbater van de attractie;
  • fabrikant van de attractie.

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat