Letselschade advocaat Gelderland

Gewond raken, heeft gevolgen voor uw financiën, familie leven, sociale leven en werk. De kosten, gemiste inkomsten en emotionele schade die ontstaan bij een ongeluk noemen we letselschade. Als u letselschade oploopt in Gelderland schakelt u gratis een letselschade advocaat in om uw schade voor u af te handelen.

De gevolgen van een ongeval zijn gelukkig niet altijd ernstig. In het verkeer, tijdens het werk of in onze vrije tijd gaat het regelmatig bijna mis. Als u gewond raakt, kunt u gelukkig kosteloos een letselschade advocaat inschakelen.

Een letselschade advocaat inschakelen bij letselschade in Gelderland

U laat uw letselschade in Gelderland gratis afhandelen door een letselschade advocaat. De Nederlandse wet bepaalt namelijk dat de kosten die u maakt om uw schade te claimen een deel zijn van uw schade. Bovendien mag u in sommige gevallen, bijvoorbeeld als u gewond raakt, op kosten van de veroorzaker een specialist inschakelen om uw schade voor u af te handelen. Daarom schakelt u bij letselschade in Gelderland gratis een advocaat in.

De werkzaamheden van een letselschade advocaat bestaan onder andere uit het verzamelen van bewijs, vaststellen van de aansprakelijkheid, berekenen van schade en smartengeld, onderhandelen, afdwingen van een voorschot en het vastleggen van gemaakte afspraken.

LSA letselschade advocaat Gelderland

De Stichting LSA is de specialisatie vereniging voor letselschade advocaten. De aangesloten advocaten voldoen aan strenge eisen op het vlak van opleiding en ervaring. Een LSA-letselschade advocaat is daarom de letselschade specialist bij uitstek. Zoekt u een LSA-advocaat in Gelderland? Neem contact op.

Nationaal Keurmerk Letselschade in Gelderland

Zoekt u in Gelderland een betrouwbare belangenbehartiger van een goed letselschadebureau? Het Nationaal Keurmerk Letselschade is opgericht om het vinden van een deskundige letselschade behandelaar makkelijk te maken en om de kwaliteit van de dienstverlening aan letselschadeslachtoffers te verhogen.

Letselschade advocaat Gelderland, lsa advocaat gelderland, gelderseletselschadeadvocaat

De letselschadevergoeding

Uw letselschadevergoeding berekenen we door het bijhouden van een schadestaat. Een schadestaat is een overzicht van alle financiële gevolgen van een ongeval. Een letselschade advocaat helpt u alle geleden en te lijden schade in beeld te brengen en te onderbouwen. Daarnaast berekent een letselschade advocaat voor u schadeposten zoals inkomens- en pensioenschade.

Smartengeld Gelderland

Naast een vergoeding van kosten en gemist inkomen krijgt u ook smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor pijn, leed en minder plezier in het leven. Deze schade noemen we ook wel emotionele of immateriële schade. We berekenen het smartengeld door te kijken hoeveel smartengeld er in soortgelijke gevallen is betaald in het verleden.

De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel. De onderstaande bedragen zijn bedoeld om u een indicatie te geven van uw recht op smartengeld. Gering letsel bestaat bijvoorbeeld uit kneuzingen en schaafwonden. Bij uitzonderlijk zwaar letsel moet u denken aan een volledige dwarlaesie:

  • Gering letsel € 100-,- tot € 2000,–;
  • Licht letsel € 2.000,– tot € 3.500,–;
  • Matig letsel € 3.500,– tot € 9.000,–;
  • Ernstig letsel € 9.000,– tot € 21.000,–;
  • Zwaar letsel € 21.000,– tot € 43.000,–;
  • Zeer zwaar letsel € 43.000,– tot € 76.000,–;
  • Uitzonderlijk zwaar letsel € 76.000,– tot € 250.000,–.

*Deze bedragen bestaan volledig uit smartengeld. Smartengeld is slechts een deel van de letselschadevergoeding.

Verkeersongevallen in Gelderland

De gevaarlijkste stukken snelweg in Gelderland zijn (aantal ongelukken over een afstand van 1 kilometer in 2021):

  • De A1 bij Terschuur hier gebeuren in beide rijrichtingen veel ongelukken. In 2021 23 voor de ene weghelft en de andere kant op 20 ongelukken in 2021;
  • De A12 bij Arnhem is ook een snelweg waar veel ongelukken gebeuren. Daar gebeurde 17 ongelukken. in 2021

Ook de N336 tussen Giesbeek en Babberich staat bekend als een gevaarlijke weg. Deze N weg is met name gevaarlijk door een combinatie van overstekende kinderen, fietsende jongeren, vrachtverkeer, hardrijders en gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Een andere beruchte weg in Gelderland is de Deventerweg in Zutphen. Na een groot aantal ongelukken, waaronder 2 met dodelijke afloop, is de weg begin 2022 opnieuw ingericht.

Contact

Door zo snel mogelijk na een ongeval contact op te nemen met een letselschade advocaat vergroot u uw kans op een schadevergoeding! Neem contact op. Bel naar 0800-4455000 of vul het onderstaande contactformulier in.

Onze specialisten

Oscar Hijink
Mark Visser
Marit Herngreen
Ela Timmermans
Rianne Bockhoven
Eelco Driessen

Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

Bereken het hier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Letselschade advocaat