Auto ongeluk in Amsterdam

Als u slachtoffer bent van een auto ongeluk in Amsterdam dan zijn er 9 stappen die u in een bepaalde volgorde moet doorlopen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is en u tegelijkertijd rekening houdt met de totstandkoming van een claim via de verzekeraar.

Volgens verzekeraars zullen de volgende stappen u helpen bij het maken van belangrijke besluiten als u bij een auto-ongeluk / verkeersongeval betrokken bent, ongeacht of het ongeval door uw fout veroorzaakt is.

Wat moet u doen na een auto ongeluk in Amsterdam?

STAP 1
Controleer uzelf op eventueel letsel
STAP 2
Controleer uw passagiers op letsel
STAP 3
Zorg dat u veilig bent
STAP 4
Bel 112
STAP 5
Wacht op hulp
STAP 6
Wissel informatie uit
STAP 7
Leg het ongeluk vast in een document
STAP 8
Neem contact op met uw letselschade advocaat
STAP 9
Informeer uw verzekeraar en start met de claim

Deze 9 stappen worden op deze pagina gedetailleerd beschreven. Lees het zeker even door.

Een auto ongeluk in Amsterdam komt vaker voor dan u denkt. Het aantal verkeersongevallen waarbij een auto is betrokken als percentage van het totale aantal verkeersongevallen is 32%. Bron: Rijkwaterstaat.

2.055 auto ongelukken in Amsterdam in 2020*

Het aantal verkeersongevallen in de gemeente Amsterdam is afgerond naar beneden 8 per 1.000 inwoners waarmee het totale aantal uitkomt op 6.576 (822.000 inwoners). Daarmee is het aantal verkeersongevallen waarbij een auto betrokken is om en nabij de 713.

Bron: Volksgezondheid en Zorg

* Gerapporteerde ongelukken, in werkelijkheid zijn het er meer, afgeronde basisgetallen

Een ongeluk heeft invloed op de meest ervaren bestuurder en kan ervoor zorgen dat u niet logisch handelt. Wij hebben het talloze keren meegemaakt dat slachtoffers zelfs vergeten aangifte te doen omdat ze niet meer helder kunnen denken ten gevolge van het ongeluk. Als u bovenstaande stappen volgt dan heeft u een goede basis voor een succesvolle afwikkeling van uw letselschade en hoeft u zich weinig zorgen te maken.

Auto ongeluk Amsterdam Letselschade advocaat

Lichamelijk, geestelijk en materieel letsel kan verstrekkende en levenslange gevolgen hebben voor onze cliënten. Bel 0800 44 55 000 als u slachtoffer bent van letselschade veroorzaakt door anderen.

Hijink Advocaten is 100% gespecialiseerd in letselschade en wij werken met een compleet team van specialisten en advocaten om uw belangen te behartigen. Schakel bij letselschade altijd een specialist in want wij werken alleen in uw belang.

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Ons eerste telefonisch advies verplicht u tot helemaal niets en is volledig gratis.

  Letselschadespecialisten en advocaten bij een auto ongeluk

  Vestiging Arnhem
  Onderlangs 1
  6812 CE Arnhem
  (026) 442 39 13

  Vestiging Nijmegen
  Kerkenbos 1021
  6546 BB Nijmegen
  (024) 388 66 80

  Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

  Bereken het hier

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Letselschade advocaat